Klanten beoordelen ons met een 9.0 15.000m² woonplezier Service zit in ons DNA
Sluiten

Greeploze keukens

Greeploze keukens bij Jansen Totaal Wonen

Strakke keukenlades en -kasten zonder handgrepen is een niet te missen keukentrend. Knoppen of handgrepen zijn overbodig geworden dankzij de nieuwste technieken. Bij Jansen Totaal Wonen hebben wij verschillende soorten greeploze keukens. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een gleuf tussen de keukenkast en het aanrechtblad waarmee je de keukenlade of -kast kan bedienen. Daarnaast kan je ook kiezen voor het push-to-open systeem, waarbij je met een lichte druk op het frame de kast of lade opent.

Advies over een greeploze keuken?

Advies over een greeploze keuken? Maak een afspraak en wij nemen uitgebreid de tijd om jouw keukendroom te vertalen naar een realistisch 3D ontwerp. De afspraak kan zowel bij ons in de showroom plaatsvinden als op afstand door middel van videobellen.

Persoonlijk keukenadvies bij Jansen Totaal Wonen

Verschillende soorten greeploze keukens

Je hebt meerdere variaties in greeploze keukens, zowel geheel als semi greeploos. Een semi greeploze keuken heeft nog wel minimalistische grepen, ook wel greeplijsten genoemd, die volledig in het strakke design passen. De grepen zijn plat en worden helemaal bovenaan de deuren bevestigd, hierdoor zie je ze bijna niet. Wil jij dus eens moderne, strakke keuken maar wel met het gemak van grepen? Kies dan voor een greeploze keuken met greeplijst. 

Liever helemaal geen grepen? Door het comfort van het push-to-open of C-drive systeem verloopt het openen van de kastjes soepel. Wil je weten hoe deze technologieën precies werken? Rens vertelt je er alles over in onderstaande video.

De voor- en nadelen van een greeploze keuken

Twijfel je nog of je voor een greeploze keuken gaat kiezen? Wij hebben de voor- en nadelen van een greeploze keuken voor je op een rijtje gezet:

De voordelen van een greeploze keuken:

  • Heb je een modern interieur? Een greeploze keuken versterkt deze inrichting helemaal.
  • Doordat er geen grepen zichtbaar zijn zorgt een greeploze keuken voor rust en ruimte in je keuken.
  • Een ander voordeel is dat je geen lastige hoekjes van de grepen meer hoeft schoon te maken.
  • Wist je dat een greeploze keuken optisch groter lijkt? Een groot voordeel wanneer jouw huis niet heel groot is. 
  • Een greeploze keuken is ook zeer kindvriendelijk. Ze kunnen zich niet bezeren aan de punten van handgrepen.

Heeft een greeploze keuken ook nadelen? Gelukkig valt er aan de nadelen wat te doen!

  • Wanneer je voor greeplijsten kiest kan het openen van lades wat zwaarder en lastiger zijn. Als je kiest voor het push-to-open systeem heb je geen last van dit probleem. 
  • Deuren en lades kunnen onbedoeld open gaan als je er per ongeluk tegenaan leunt.
  • Greeploze fronten kunnen sneller vies worden doordat je de lades en kasten met je vingers bediend. Als je kiest voor de juiste coating kan je dit minimaliseren. Ook het gebruik van microvezeldoekjes zorgt ervoor dat vette vingers minder snel zichtbaar zijn. 

Stel jouw greeploze keuken samen

Samen met één van onze keukenspecialisten jouw greeploze keuken samenstellen? Maak een afspraak en wij nemen uitgebreid de tijd om jouw keukendroom te vertalen naar een realistisch 3D ontwerp.

Afspraak persoonlijk keukenadvies

Bekijk onze andere soorten keukens: