Klanten beoordelen ons met een 9.0 15.000m² woonplezier Service zit in ons DNA
Sluiten

De trendkleuren van 2020!

Door Amber
02/10/2019
De trendkleuren van 2020 volgens flexa en histor bij Jansen Totaal Wonen

We zitten dan misschien nog wel midden in 2019 maar de trends van 2020 zijn al in volle gang. Zo ook de kleurentrends voor 2020! Histor en Flexa hebben allebei hun kleur van 2020 uitgebracht en vertellen waarom het precies deze kleur is geworden. In deze blog gaan wij het uitgebreid hebben over deze kleuren van 2020. Benieuwd? Lees dan verder en bekijk hoe jij jouw interieur 2020-proof kan maken op het gebied van kleur.

Maak jouw interieur klaar met de kleuren van 2020

De trendkleur van Flexa: Tranquil Dawn

Ieder jaar brengen de Flexa-kleurspecialisten de kleur van komend jaar uit op basis van wereldwijde trends. Wat er dit jaar vooral naar voren kwam uit het onderzoek was de vraag: “Wat maakt ons menselijk?”. De kleur Tranquil Dawn is een kleur die lijkt te veranderen door het kleurenpalet dat wordt gebruikt.

De kleur van 2020 is net als de vluchtige ochtendlucht een mix tussen groen, blauw en grijs. Van een zacht en ontspannen palet tot een palet met heftige, in het oog springende kleuren. Bij welke combinatie ligt jouw voorkeur?

tranquil dawn trendkleur 2020 bij Jansen Totaal Wonen

Relaxt en positief >> Door Tranquil Dawn te gebruiken met zandtinten ontstaat er een ontspannen en zachte ruimte. De nadruk ligt vooral op een positieve en warme sfeer waarin je helemaal tot rust kunt komen.

Opvallend en kleurrijk >> Houd jij van een beetje pit in jouw interieur? Door het te combineren met bijvoorbeeld felgeel krijgt de trendkleur een pasteleffect zodat het geel extra goed naar voren komt.

Kalm en ingetogen >> Tot rust komen in jouw slaapkamer is heel belangrijk. Tranquil Dawn zorgt samen met pure materialen en natuurlijke kleuren voor deze rust. Het drukke leven wordt teruggebracht naar een rustige basis.

Gezellig en inspirerend >> Ga jij liever voor een creatieve look? Dan is de trendkleur in combinatie met verzadigde kleuren zoals vrolijk groen en blauw perfect voor jou. Samen wordt een gezellig geheel!

De trendkleur van Histor: Chinese porcelain

Ook Histor heeft haar trendkleur voor 2020 uitgebracht. Deze kleur heet Chinese Porcelain en staat voor rust en kalmte. We hebben het immers al druk genoeg en een beetje rust komt zeker als geroepen. Chinese Porcelain is een mix tussen kobalt- en inktblauw en is heel goed te combineren met verschillende kleurencombinaties. Histor introduceert deze trendkleur binnen drie verschillende trendpaletten: On the move, At the Core en In the Know. 

Chinese porcelain kleur van Histor bij Jansen Totaal Wonen

On the Move >> On the Move is een vrolijk palet dat perfect past in een speels interieur. De kleur Chinese Porcelain komt perfect uit in deze lichte en opgewekte kleuren. Ga jij voor energie en creativiteit? Dan is dit kleurenpalet zeker iets voor jou.

At the core >> Het kleurenpalet At the Core bestaat uit zowel lichtere als donkere tinten. Deze combinatie versterkt het contrast en zorgt voor harmonie en rust. De kleuren in dit kleurenpalet is een duurzame verzameling kleuren en past bij ieder seizoen.

In the Know >> Het kleurenpalet bij On the Know bestaat uit donkere en warme kleuren in combinatie met aardetinten. Door vooral donkere kleuren te gebruiken wordt er een warme en mysterieuze sfeer gecreëerd.