Klanten beoordelen ons met een 9.0 15.000m² woonplezier Service zit in ons DNA
Sluiten

Aan tafel: de laatste tips voor een sprankelend kerstdiner!

Door Michelle
24/12/2018
de laatste tips voor een sprankelend kerstdiner met Jansen Totaal Wonen

Het is bijna kerst! Met wie ga jij deze kerst vieren? En wat eet jij deze kerst? Om jouw kerstdiner nóg gezelliger te maken, hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet zodat jij jouw tafel mooi aan kunt kleden deze kerst!

Servetten

Een belangrijk onderdeel van een mooi gedekte tafel zijn natuurlijk servetten. Je hebt veel verschillende soorten servetten. Je kunt kiezen voor papieren maar ook voor stoffen servetten om jouw diner iets chiquer te maken. Zet de puntjes op de i door de servetten op een leuke en originele manier te vouwen. Zó maak je jouw gedekte tafel een stuk feestelijker. Om je op weg te helpen hebben we een super leuke tip om jouw servetten te vouwen: een overhemd!

de laatste tips voor een sprankelend kerstdiner met Jansen Totaal Wonen

Hoe maak je hem?

Leg om te beginnen het servet volledig open en vouw alle vier de hoeken naar het middelpunt toe. Vouw vervolgens de linker- en de rechterzijde naar binnen en draai het servet om. Daarna vouw je een stukje van ongeveer vijf centimeter naar beneden. Draai het servet weer om en vouw de hoeken van het stukje die je net naar beneden gevouwen hebt naar het midden toe, zodat je een kraagje vormt. Laat een ruimte van drie centimeter open bovenaan. De hoeken moeten tegen elkaar aan liggen. Open daarna de onderste hoeken van het servet (waar je nog niets aan gedaan hebt) naar buiten. Vouw de onderkant toe tot net onder de kraag. Het kraagje houdt alles op zijn plaats. Werk de blouse af met een lint en gebruik het als stropdas en voilá je bent klaar!

de laatste tips voor een sprankelend kerstdiner met Jansen Totaal Wonen

Bestek

Nog een tip om jouw tafel aan te kleden is om het bestek net een beetje extra te geven. Er zijn natuurlijke talloze manieren hoe je het bestek kunt neerleggen. ‘Waar moet wat liggen?’ zijn vragen die elke kerst weer terugkomen. Hiervoor hebben wij een hele simpele, maar originele oplossing! Knoop voor een speels effect een touwtje of lintje om het bestek heen en klaar is kees!

de laatste tips voor een sprankelend kerstdiner met Jansen Totaal Wonen

Kerstdecoratie

Nu je de servetten en het bestek op een mooie manier hebt klaar gelegd, blijft er nog één belangrijk onderdeel over: decoratie! Je kunt de tafel bijvoorbeeld aankleden met mooie kandelaars of een mooi kerststukje. Zo maak jij jouw tafel een waar kunstwerk!

Met al bovenstaande tips moet het vast en zeker lukken om jouw tafel mooi aan te kleden deze kerst! Wij wensen iedereen hele fijne feestdagen! En o ja, mocht je nog niets te doen hebben op tweede kerstdag? Kom dan gezellig woonshoppen! Wij zijn tweede kerstdag geopend van 12.00 tot 17.00 uur.