15.000m² wooninspiratie Service zit in ons DNA Klanten beoordelen ons met een 9.0
Sluiten

Binnenkijken bij: Jan & Ine

Door Manou
15/11/2023
Moderne witte keuken-Jan-en-Ine

Al 37 jaar genieten Jan en Ine van hun knusse twee-onder-een-kapwoning in Nijmegen en delen zij een grote passie voor koken. Ze vonden het dan ook hoog tijd voor een nieuwe keuken, helemaal afgestemd op hun persoonlijke wensen. Samen met keukenadviseur Antoine werkten ze aan het perfecte ontwerp. Zo opende de nieuwe keuken de deuren voor Jan en Ine naar een culinaire wereld 🍳 En op hun beurt openden zij letterlijk de deur voor ons, zodat we een kijkje konden nemen!

De keuken als hart van het huis

In hun geliefde keuken vinden Jan en Ine niet alleen genot in koken, maar ook in esthetische harmonie. Bij het samenstellen van hun keuken speelde functionaliteit een belangrijke rol, maar de samenhang met de rest van de benedenverdieping stond centraal. Het werkblad spiegelt daarom de kleur van de tegels, kozijnen, en voegen in de keuken. Het werkblad vormt zelfs een harmonieus geheel met de woonkamervloer. De subtiele keuze om het werkblad door te laten lopen in de vensterbank laat zien dat elk detail zorgvuldig is gekozen voor een perfect samenspel.

Jan en Ine kozen voor witte matte frontjes, die de keuken modern en tegelijkertijd tijdloos maken. Het absolute voordeel van deze frontjes? Ze verminderen zichtbare vingerafdrukken en dempen de schittering van de zon, die ’s middags prachtig hun keuken verlicht.

“Antoine stelde voor om de keukenfrontjes mee naar huis te nemen om te kijken hoe de kleur zou uitvallen met het zonlicht in onze keuken. Een goed voorproefje van hoe het uiteindelijk zou worden.”

Jan en Ine

Efficiënt ruimtegebruik

Jan en Ine wilden graag optimaal gebruik maken van hun compacte keukenruimte. Samen met Antoine ontwierpen ze een slim lijnenspel.

De brede handgrepen creëren niet alleen optisch veel ruimte in de nieuwe keuken, maar zorgen ook voor praktisch gemak. De gekozen U-opstelling biedt extra werkbladruimte, terwijl de bekende apothekerskast efficiënte opslag mogelijk maakt. Met de twee Le Mans kasten zijn de hoeken van de keukenkasten gemakkelijk toegankelijk. De bewuste keuze om de koelkast naar rechts te laten openen optimaliseert de verdere indeling. De kasten tot aan het plafond benutten elke overgebleven centimeter volledig.

Opvallend is ook hun keuze voor een 3 liter Quooker-reservoir in plaats van het standaard 7 liter reservoir, wat veel ruimte bespaart in het keukenkastje onder de spoelbak. In samenwerking met Antoine hebben Jan en Ine een functionele en goed georganiseerde keuken samengesteld.

Een duurzaam deuntje in de keuken

Jan en Ine omarmden een energiezuinige, stille vaatwasser. Duurzaamheid stond voorop, een belangrijk criterium in hun keuzeproces. Het feit dat de vaatwasser ook stil was, klonk Ine als muziek in de oren. Ideaal als je geen fan bent van ruis op de achtergrond😉

Zo zit deze Schüller keuken in elkaar

  • Front Siena in de kleur kristal wit (mat)
  • Een keramieken werkblad in de kleur Iron Corten
  • Een Quooker met zeeppomp, Siemens koelkast & Miele vaatwasser
  • Miele combi-stoomoven (op vaste water aan- en afvoer)
  • Bora X Pure kookplaat met afzuiging (met maximaal kookoppervlak)

Foto rechts: het 3D ontwerp van de keuken.

3d-schets-binnenkijken-bij-jan-en-ine

Een sfeervolle benedenverdieping

Het allereerste bezoek van Jan en Ine aan onze keukenshowroom was oriënterend. Na een kort gesprek met Antoine maakten ze vrijblijvend een afspraak voor uitgebreid advies. Ze kwamen er al snel achter dat de keuzes op het gebied van keukenapparatuur eindeloos zijn. Dit gold ook voor de nieuwe combi-stoomoven, die bovenaan hun lijstje stond. Daarom stelde Antoine voor om een bezoek te brengen aan het Miele Experience Center Vianen. Dit was een schot in de roos volgens Jan en Ine. Hier konden ze alle verschillen tussen de ovens zelf ervaren en de juiste keuze maken.

“In de beginfase vroeg Antoine al snel naar een indicatie van ons budget, wat wij zeer op prijs stelden! Hierdoor leidde hij ons direct en vakkundig naar de geschikte apparatuur.”

Jan en Ine

Stel jouw droomkeuken samen

Zou jij net als Jan en Ine ook graag jouw witte droomkeuken laten ontwerpen door Antoine of een van onze andere keukenadviseurs? Plan dan vrijblijvend een adviesgesprek in onze keukenshowroom en ontvang een gratis 3D ontwerp.

persoonlijk keukenadvies