15.000m² wooninspiratie Service zit in ons DNA Klanten beoordelen ons met een 9.0
Sluiten

Spoelbakken

Afbeelding voor SpoelbakkenSpoelbakken bij Jansen Totaal WonenSpoelbakken bij Jansen Totaal Wonen
Volledige ontzorging
Klanten beoordelen ons met een 9.0
Ruime showroom met luxe keukens

Spoelbakken voor iedere keuken

Keuken spoelbakken vormen een essentieel onderdeel van elke keuken. Het ontwerp van de spoelbakken varieert van enkele en dubbele spoelbakken tot spoelbakken met extra accessoires zoals afdruiprekken en snijplankintegraties, waardoor ze zich aanpassen aan verschillende kook- en reinigingsbehoeften.

Spoelbakken bij Jansen Totaal Wonen

Waar moet je op letten bij het kiezen van een spoelbak?

Materiaal spoelbak

Keuken spoelbakken zijn verkrijgbaar in een scala aan materialen, elk met eigen unieke eigenschappen en uitstraling. Een rvs (roestvrij staal) spoelbak is een populaire keuze vanwege zijn duurzaamheid, krasbestendigheid en eenvoudige reiniging. Keramische spoelbakken creëren daarentegen een klassieke en tijdloze uitstraling en zijn bestand tegen hoge temperaturen en vlekken. Granieten spoelbakken zijn robuust, hittebestendig en verkrijgbaar in verschillende kleuren en texturen. Daarnaast worden eigenschappen van verschillende materialen gecombineerd in composieten spoelbakken. Wil je een strakke en minimalistische uitstraling? Kies dan voor een spoelbak in hetzelfde materiaal als je keukenblad. Dit zorgt voor een uniforme en gestroomlijnde esthetiek in de keuken, waarbij de spoelbak naadloos samenvloeit met het werkblad.

Keuken wasbak in talloze vormen en afmetingen

Naast het materiaal bepaalt ook de vorm van de spoelbak in grote mate de uitstraling ervan. De meest voorkomende vormen zijn rechthoekig, vierkant, rond en asymmetrisch. Rechthoekige spoelbakken zijn vaak zeer ruim en daardoor geschikt voor het gemakkelijk schoonmaken van grote potten en pannen. Vierkante spoelbakken zijn daarentegen wat compacter en passen goed bij moderne keukenontwerpen, terwijl ronde spoelbakken een zachtere uitstraling hebben. Een extra unieke uitstraling creëren? Kies dan voor een asymmetrische spoelbak.

Manier van inbouw

Vlakbouw spoelbakken

Vlakbouw spoelbakken worden naadloos geïntegreerd in het werkblad, waardoor een strakke en moderne uitstraling ontstaat. Het niveauverschil tussen het werkblad en de spoelbak is minimaal, waardoor een glad oppervlak ontstaat dat gemakkelijk te reinigen is. Deze inbouwmethode zorgt voor een gestroomlijnde esthetiek die goed past bij eigentijdse keukens en minimalistische ontwerpen.

Vlakopbouw spoelbakken

Vlakopbouw spoelbakken rusten op het werkblad en liggen gelijk met het oppervlak ervan. Dit geeft de spoelbak een prominente aanwezigheid in de keuken en kan dienen als een opvallend designelement, zoals deze spoelbak van Caressi.

Onderbouw spoelbakken

Onderbouw spoelbakken worden onder het werkblad gemonteerd, waarbij de randen van de spoelbak verborgen zijn onder het werkblad. Door de naadloze overgang tussen het werkblad en de spoelbak ontstaat een strak en gestroomlijnd uiterlijk. Deze inbouwmethode is ideaal voor keukens met een moderne en verfijnde uitstraling.

Grootte van de keuken wasbak

Enkele spoelbak

Een enkele spoelbak is ideaal voor kleinere keukens of voor diegenen die de voorkeur geven aan een eenvoudig ontwerp met minder onderhoud. Het biedt voldoende ruimte voor dagelijkse afwas en reinigingstaken, terwijl het de beschikbare werkruimte maximaliseert.

1,5 spoelbak

Een 1,5 spoelbak combineert de voordelen van zowel een enkele als een dubbele spoelbak, met een grotere bak voor grotere items en een kleinere bak voor aparte taken zoals het wassen van groenten. Dit ontwerp biedt meer flexibiliteit en functionaliteit zonder de behoefte aan extra ruimte.

Dubbele spoelbak

Aan de andere kant biedt een dubbele spoelbak twee aparte bakken, waardoor het mogelijk is om gelijktijdig verschillende taken uit te voeren, zoals afwassen en voedselbereiding. Dit maakt het ideaal voor drukke huishoudens of koks die regelmatig grote maaltijden bereiden.

Extra functionaliteit: spoelbak met waste en korfplug

Een spoelbak met waste helpt bij het afvoeren van water en afval en daarnaast het behouden van een schone en hygiënische omgeving. Deze spoelbakken zijn uitgerust met een afvoerplug en een overloop om waterafvoer te reguleren en te voorkomen dat de spoelbak overloopt. De waste, vaak bediend met een draaiknop of hendel, maakt het mogelijk om gemakkelijk water af te voeren en de spoelbak af te sluiten wanneer nodig.

Onze keukenmerken

Kom langs in onze ruime keukenshowroom en ontdek spoelbakken van talloze hoogwaardige keukenmerken zoals Lanesto, Caressi, Franke en Villeroy & Boch.

SiemensAEGBoraLogo van BoschLogo van

Persoonlijk keukenadvies

Met maar liefst 50 jaar aan keukenervaring, gaan onze creatieve adviseurs samen met jou aan de slag om jouw droomkeuken te ontwerpen. Zodra het 3D-ontwerp volledig naar wens is, wordt de keuken op maat gemaakt en door onze eigen montagedienst geïnstalleerd.

Keukenadviseurs Jansen Totaal Wonen

Misschien vind je deze keukenapparatuur ook interessant: