15.000m² wooninspiratie Service zit in ons DNA Klanten beoordelen ons met een 9.0
Sluiten

Afzuigkappen

Bora bij Jansen Totaal Wonentips voor het kiezen van de juiste afzuigkapluxe-keuken-downdraft
Volledige ontzorging
Klanten beoordelen ons met een 9.0
Ruime showroom met luxe keukens

De evolutie van de afzuigkap

De afzuigkap heeft een aanzienlijke ontwikkeling meegemaakt. De traditionele wandschouwafzuigkap, die prominent aan de muur hing, maakte plaats voor de inbouw afzuigkap, die discreet in het keukenontwerp past. In moderne afzuigkappen zien we technologie en design samenkomen, wat de functionaliteit van keukenapparatuur ten goede komt.

siemens-glassdraft-afzuigkap

Waar moet je op letten bij het kiezen van een afzuigkap?

Het type afzuigkap is afhankelijk van het afzuigsysteem dat je kiest. Hierbij zijn er 2 opties: afzuiging in de vorm van recirculatie of afzuiging met afvoer naar buiten.

Recirculatie afzuigkap

Een recirculatie afzuigkap is een afzuigkap zonder afvoer, die de lucht in de keuken filtert en terug in de ruimte blaast om geuren en dampen te verminderen, zonder ze naar buiten te leiden. Een recirculatie afzuigkap is daarom uitermate geschikt voor keukens zonder mogelijkheid tot luchtafvoer naar buiten. Houd wel rekening met het feit dat de koolstoffilters van een recirculatie afzuigkap regelmatig vervangen moeten worden.

Afzuigkap met afvoer naar buiten

Naast een afzuigkap zonder afvoer kan je ook kiezen voor een afzuigkap met afvoer naar buiten. Een voordeel hiervan is dat je geen koolstoffilters hoeft te vervangen. Een nadeel is dat niet alleen de kookdampen, maar ook je warme lucht in huis wordt meegezogen naar buiten en dat de aanleg van dit afvoersysteem wel wat voeten in aarde kan hebben.

De verschillende afzuigkappen:

afzuigkappen-neff-bij-keukenzaak-jansen-totaal-wonen

Schuine afzuigkap

Een schuine afzuigkap, ook wel een diagonale afzuigkap genoemd, wordt aan de wand gemonteerd en heeft een schuine vorm. Dit zorgt voor een betere luchtstroom en efficiëntere verwijdering van dampen. Daarbij nemen ze minder ruimte in beslag dan traditionele wandschouwafzuigkappen én verlaag je het risico op het stoten van je hoofd. De meeste schuine afzuigkappen zijn uitgerust met Ledverlichting om het kookoppervlak goed te verlichten.

Inbouw-afzuigkap-van-kwaliteitsmerk-Neff

Inbouw afzuigkap

Een inbouw afzuigkap is een afzuigkap die in een keukenkast, schouw of nis is ingebouwd, boven het fornuis of de kookplaat. Deze gaat helemaal op in de keukeninrichting en is niet zo opvallend als een schuine afzuigkap. Inbouw afzuigkappen zijn beschikbaar in verschillende afzuigcapaciteiten, wat ze geschikt maakt voor zowel kleine als grote keukens. De afzuigcapaciteit bepaalt hoeveel lucht en kookdampen de inbouw afzuigkap per uur kan verwerken.

Down-draft-afzuigkap-neff

Downdraft afzuigkap

Een downdraft afzuigkap is ontworpen om in het aanrechtblad of kookeiland ingebouwd te worden. Afzuigkappen zoals deze zijn meestal verborgen wanneer ze niet in gebruik zijn en kunnen worden opgetrokken wanneer ze nodig zijn om kookdampen en geuren af te voeren. Deze moderne technologie zorgt ervoor dat de downdraft afzuigkap zich op hetzelfde niveau als de kookplaat bevindt, waardoor rook en dampen efficiënter worden afgezogen.

kookplaat-met-ingebouwde-afzuiging-van-bora-bij-jansen-totaal-wonen-in-huissen

Kookplaat met afzuiging

De meest gekozen vorm van afzuiging is de kookplaat met afzuiging. De kookplaat met ingebouwde afzuiging zorgt ervoor dat kookdampen niet langer opstijgen, maar worden afgezogen waar ze ontstaan. Dit bespaart ruimte, want een afzuigkap is niet langer nodig. Ideaal voor liefhebbers van minimalisme. Verder kenmerkt de kookplaat met afzuiging zich door zijn eenvoudige reiniging en praktische bediening op kookplaathoogte. Daarbij is hij geschikt voor zowel wand- als kookeilandopstellingen.

plafond-afzuigkap-bij-jansen-totaal-wonen

Plafond afzuigkap

Zoals de naam al suggereert, wordt een plafond afzuigkap volledig in het plafond geïntegreerd óf aan het plafond bevestigd. Doordat de plafond afzuigkap zo hoog geplaatst wordt, ontneemt deze geen waardevolle ruimte in de keuken.

afzuigkappen-bij-jansen-totaal-wonen

Eiland afzuigkap

Een eiland afzuigkap wordt, net als de plafond afzuigkap, vastgemaakt aan het plafond. Het grote verschil is dat een eiland afzuigkap een stuk lager hangt. Dit type afzuigkap is namelijk gemaakt om op te vallen!

Onze keukenmerken

In onze showroom vind je afzuigkappen van bekende kwaliteitsmerken als BORA, Siemens, Novy en nog veel meer.

SiemensAEGBoraLogo van BoschLogo van

Persoonlijk keukenadvies

Met maar liefst 50 jaar aan keukenervaring, gaan onze creatieve adviseurs samen met jou aan de slag om jouw droomkeuken te ontwerpen. Zodra het 3D-ontwerp volledig naar wens is, wordt de keuken op maat gemaakt en door onze eigen montagedienst geïnstalleerd.

Keukenadviseurs Jansen Totaal Wonen

Misschien vind je deze keukenapparatuur ook interessant: