15.000m² wooninspiratie Service zit in ons DNA Klanten beoordelen ons met een 9.0
Sluiten

Keukentrend: zo creëer je een Japandi keuken

Door Sara
10/03/2023
Japandi keuken
Volledige ontzorging
Klanten beoordelen ons met een 9.0
Ruime showroom met luxe keukens

Van alle keukenstijlen is deze dé trend van nu: de Japandi keukenstijl. De Japandi stijl is een combinatie van Japans minimalisme en Scandinavisch design. Benieuwd naar de kenmerken van deze populaire Japandi keuken? Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Ondanks dat de Japandi stijl een van de keukentrends van 2023 én van 2024 is, zal deze door zijn eenvoudige kenmerken jarenlang mooi blijven. Dus ook voor liefhebbers van een tijdloze keuken, zal deze stijl een verrassend goede keuze zijn.

De kenmerken van een Japandi stijl keuken

Waar soberheid en neutrale kleuren typerend zijn voor de Japanse stijl, zijn eenvoud en strakke lijnen zeer Scandinavisch. De combinatie van deze twee stijlen zorgt voor eindeloos veel mogelijkheden waarin jij jouw eigen creativiteit kwijt kan. Wil je de Japandi stijl in huis halen en ook doorvoeren in de keuken? Zorg dan dat de volgende kenmerken niet in jouw keuken ontbreken:

1. Minimalistische keuken

Woorden om de Japandi stijl te omschrijven zijn: rust, eenvoud en minimalisme. Hoe kan je dit precies terug laten komen in het ontwerp van jouw keuken? Zorg ervoor dat je al jouw keukenapparatuur netjes uit het zicht kan zetten. Een ingebouwd koffiezetapparaat is een mooie uitkomst om het aanrecht rustig te houden. Daarnaast is de keuze voor een kookplaat met ingebouwde afzuiging een perfecte optie voor een ruimtelijke uitstraling. En heb je al eens gedacht aan een Quooker, zodat er geen waterkoker meer op het aanrecht hoeft te staan?

“Tip: kies voor brede en diepe lades in jouw keuken zodat je al jouw (grote) keukenspullen eenvoudig op kunt bergen.”

2. Ton-sur-ton

Welke kleuren je ook kiest voor jouw keuken, het is van belang dat je deze kleur in diverse tinten laat terugkomen. Zo blijft jouw keuken uniek en gevarieerd, maar sluit alles toch mooi op elkaar aan. Heeft een beige keuken jouw voorkeur? Kies dan voor beige in diverse tinten om jouw keuken in stijl te houden.

3. Contrasterende materialen

Waar je bij kleuren vooral dezelfde tinten bij elkaar wil kiezen, is het bij het kiezen van materiaal juist de bedoeling om verschillende materialen te laten terugkomen in jouw keuken. Diverse materialen combineren zorgt voor een natuurlijk en speels effect.

Deze kleuren passen bij de Japandi stijl

Waar bij Scandinavisch design wit en houttinten veel gebruikt worden, zie je binnen de Japanse stijl vaak sobere kleuren. Lichte natureltinten, met af en toe een donker detail: dat kenmerkt het kleurgebruik van deze keukenstijl. De ideale verhouding hierin is om 80% lichte tinten te gebruiken, afgewisseld met 20% donkere tinten. Dit zorgt voor een perfect contrast. Maar welke lichte natureltinten bedoelen we dan? Enkele voorbeelden zijn schelpenwit, zandgrijs, kashmir, saharabeige en terragrijs en niet te vergeten: kristalwit.

Keukenfronten van next125 & Schüller die typerend zijn voor de Japandi keukenstijl

Deze materialen gebruik je in een Japandi keuken

Het gebruik van verschillende materialen kan bij sommigen bekend staan als no-go in het interieur. Echter is dit bij deze stijl juist de bedoeling. Het combineren van diverse materialen kenmerkt deze populaire keukenstijl. Houten elementen zijn echt een must-have in de moderne keuken, zo ook in een deze stijl keuken.

“De houten elementen zorgen voor die warme uitstraling die jouw keuken een prettige sfeer geeft.”

Combineer hout met keramiek, marmer, dekton, natuursteen of bijvoorbeeld kunststof met een matte afwerking. Kan je niet kiezen tussen een houten geribbeld keukenfront of een kunststof keukenfront? Kies dan eenvoudig voor allebei! Als je ze in eenzelfde of contrasterende tint kiest vullen ze elkaar perfect aan.

Persoonlijk keukenadvies

Met maar liefst 50 jaar aan keukenervaring, gaan onze creatieve adviseurs samen met jou aan de slag om jouw droomkeuken te ontwerpen. Zodra het 3D-ontwerp volledig naar wens is, wordt de keuken op maat gemaakt en door onze eigen montagedienst geïnstalleerd.

Keukenadviseurs Jansen Totaal Wonen