15.000m² wooninspiratie Service zit in ons DNA Klanten beoordelen ons met een 9.0
Sluiten

Dit zijn de keukentrends van 2023

Door Sophie
14/11/2022
Rotpunkt zandbeige keuken

2023 staat alweer bijna voor de deur en dus is het weer tijd om in de nieuwste trends voor komend jaar te duiken. Op gebied van keukens zijn er flink wat ontwikkelingen geweest en wij kunnen niet wachten om dé keukentrends van 2023 met jullie te delen. Dus ben jij bezig met de zoektocht naar een nieuwe keuken en kan je wel wat inspiratie gebruiken? Lees dan gauw verder!

Trend 1: Houten accenten

Hout is terug van weggeweest. Je ziet hout steeds vaker terug komen in de moderne keuken. Rotpunkt is een van de keukenmerken die de focus legt op houten accenten. Maar ook bij onze andere keukenmerken vind je dit terug in het aanbod. Het gebruik van hout in de keuken kan in diverse stijlen worden toegepast. Zo kan je gaan voor een robuuste, landelijke keuken maar het gebruik van hout kan ook een hele moderne twist geven aan jouw keuken.

Geribbelde houten keukenfronten

De geribbeld houten fronten, beter bekend als Aku panelen, maakten vorig jaar al hun opmars in de interieurbranche. Maar ook komend jaar pakt deze trend door. Het geribbelde hout blijft ontzettend populair in diverse interieurstijlen. Naast deze aku panelen zie je nu ook vaak houten fronten met nerven erin. Deze houten fronten hebben geen opvallende ribbels zoals de aku panelen, maar hebben subtiele nerven die elegantie uitstralen. Onze keukenmerken Rotpunkt & Next125 hebben deze fronten in hun collectie: in diverse houtkleuren! Zo is er altijd een houten front dat bij jouw stijl past.

Donkerbruin hout

Waar vorige jaren licht naturelkleurig hout de trend was, is in 2023 donkerbruin dé houtkleur voor in jouw interieur. Niet alleen in de keuken kan je deze trend doorvoeren, ook in je meubels is donkerbruin hout een echte ‘must have’. Donkerbruin hout is ontzettend stijlvol, heeft een chique uitstraling, is tijdloos en past in ieder interieur thuis. Daarnaast zorgt deze tint ervoor dat je keuken een prettige, warme sfeer krijgt. Laat dat nou net iets zijn wat veel mensen graag zien in een keuken: een gezellige omgeving om met elkaar te koken, te tafelen en lekker bij te kletsen.

Trend 2: Trendkleuren voor keukens van het jaar 2023

Beach beige tinten

Niet hoogglans wit, niet mat zwart, maar beigetinten ga je steeds meer zien in de moderne keukens. De Japandi woonstijl is nog steeds razend populair in het gehele interieur en het is dan ook niet gek dat dit ook in de keukens steeds meer terugkomt. In deze woonstijl staan onder andere licht beige tinten centraal. Schelpenwit, Zandgrijs en Beach Grey zijn de kleuren die passen bij deze trend.

“De beige kleur is heel makkelijk te combineren en is daarom, naast een trendy keuze, ook een hele veilige keuze.”

Dé trendkleur van het jaar 2023 is: Velvet Green

Wil jij een uitgesproken kleur toepassen in jouw keuken en durf je gewaagd te zijn? Naast de neutrale kleuren die het altijd goed doen in een keuken is daar dé trendkleur van 2023: Velvet Green. Deze trendy kleur is een combinatie van diepblauw, verfijnd groen & zacht grijs. Deze kleur is prachtig te combineren met de andere keukentrends van 2023: bijvoorbeeld de beige tinten & houten accenten.

“Wist je dat de keuken trendkleur Velvet Green heel veel weg heeft van de kleur van het jaar 2023: Vining Ivy van verfmerk Histor?”

Trend 3: Werkbladen van natuursteen

Voor liefhebbers van een chique uitstraling in je interieur zijn de werkbladen van natuursteen een perfecte keuze. Of je nu kiest voor een marmeren aanrechtblad of een keramieken werkblad: deze natuurproducten geven jouw keuken de stijlvolle uitstraling waar je naar op zoek bent. Naast dat deze natuurproducten helemaal uniek zijn, zijn het kwalitatief hoogstaande materialen.

Trend 4: Slimme verlichting in de keuken

Zichtbaar of verborgen? De juiste verlichting op de juiste plek is doorslaggevend voor de sfeer die de keuken uitstraalt. Een grote plafondlamp of spots zijn niet meer essentieel in de keuken. Door slimme design verlichting toe te passen in jouw keuken creëer je naast een sfeervolle uitstraling ook genoeg licht. Met indirect en verborgen licht in kasten, nissen of grepen creëer je veel warmte. Dit zorgt tevens voor een prachtig strak en gestroomlijnd resultaat. Je kunt de slimme verlichting in jouw keuken integreren zoals jij dat wenst, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Trend 5: Matte keukenfronten

Dit jaar zien we echt dat de mat afgewerkte keukenfronten het winnen van hoogglans. Matte keukenfronten zijn hét kenmerk van de moderne keuken. Op een matte keuken zijn vlekken minder snel zichtbaar en daarom is dit type keuken heel onderhoudsvriendelijk. Kies je voor matte keukenfronten in jouw nieuwe keuken? Dan hoef je je geen zorgen te maken of dit over een paar jaar nog steeds mooi en modern is. Want een matte keuken is zeer tijdloos en past perfect in iedere interieurstijl!

Trend 6: De georganiseerde keuken

Iedereen is heel stiekem wel heel blij als alles perfect op zijn plek past. Een van de keukentrends van 2023 is om dit in de keuken toe te passen. Elke lade wordt perfect georganiseerd dankzij de lade opties die onze keukenmerken bieden. Naast het organiseren van de besteklades komen ook de grote lades aan bod. Berg je pannen, voorraadpotten, kruiden en borden netjes op met de lade opties van Rotpunkt, Schuller of Next125.

Persoonlijk keukenadvies

Wil jij graag persoonlijk advies krijgen over hoe je de keukentrends van 2023 kunt toepassen in het ontwerp van jouw nieuwe keuken? Of wil je gewoon graag advies op maat ontvangen? Onze keukenexperts staan voor je klaar in onze ruime keukenshowroom in Huissen (tussen Arnhem en Nijmegen) en helpen jou met het samenstellen van jouw droomkeuken.

Persoonlijk keukenadvies bij Jansen Totaal Wonen

Benieuwd of deze trends ook in 2024 weer terugkomen? Bekijk dan onze blog over de keukentrends van 2024. Laat je inspireren!