Klanten beoordelen ons met een 9.0 15.000m² woonplezier Service zit in ons DNA
Sluiten

Is jouw matras aan vervanging toe?

Door Amber
13/04/2018
Is jouw matras aan vervanging toe? Blog bij Jansen Totaal Wonen

Weet jij wanneer een matras aan vervanging toe is? Wellicht moet je hier een nachtje over slapen. Daarom hebben wij onze slaapexperts gevraagd om hier een antwoord op te geven! Het vervangen van een matras is namelijk van groot belang voor het slaapcomfort. Benieuwd naar het antwoord? Lees dan verder. Zo kun jij vanavond weer heerlijk onbezorgd naar dromenland gaan!

“Het lichaam is op zoek naar ondersteuning die er eigenlijk niet meer is.” – Slaapexpert Marjo

Wanneer is een matras aan vervanging toe?

Ieder matras is anders. Je kunt stellen dat een matras een gemiddelde leeftijd heeft van 12 jaar. dit heeft ook te maken met hoe intensief een matras gebruikt wordt. Hoe langer je op een matras ligt, hoe minder de kwaliteit uiteindelijk wordt. Een kwalitatief minder goed matras leidt tot een verminderde nachtrust. En niet alleen zorgt het voor een onrustige nachtrust, het kan uiteindelijk ook klachten veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan pijn in de onderrug. Dat wil natuurlijk niemand hebben. “Het lichaam is op zoek naar ondersteuning die er eigenlijk niet meer is.” Juist daarom is het belangrijk om het matras te vervangen.

Hoe kan het dat de kwaliteit verminderd van een matras?

Een matras wordt iedere nacht gebruikt. Tijdens je slaap raak je lichaamsvocht, of beter gezegd lichaamszuren, kwijt. Het matras absorbeert het vocht en reguleert het. Maar na een aantal jaar neemt het vochtregulerend vermogen af. Dit vermindert de kwaliteit van het matras op gebied van hygiëne, slaapcomfort en gezondheid. Het liefst lig je natuurlijk iedere nacht in dezelfde houding in je bed. In het begin zal het matras zorgen voor een volledige tegendruk die optimaal slaapcomfort biedt. Maar na verloop van tijd zal de tegendruk minder worden.

Dit komt zowel door de vering als door dezelfde slaaphouding. Het matras neemt dan de vorm aan van de slaaphouding. Dit kan zorgen voor kuilen. Hierdoor kunnen klachten ontstaan zoals stramheid en rugpijn. Bij ieder slaaptype ontstaan er op andere plekken kuilen in het matras. Dit komt door de verschillende slaaphoudingen die er zijn.

Waar moet op gelet worden bij verschillende slaaptypes?

Er zijn verschillende slaaptypes. Zo heb je buikslapers, rugslapers en zijslapers. Bij buikslapers is het belangrijk dat ze een matras hebben dat stevig is. De buik is het uitstekende gedeelte tijdens het slapen en moet daardoor goed ondersteund worden. Hoe stevig het matras is heeft verder niets te maken met het gewicht. Bij rug en zijslapers zijn zowel de vorm van het lichaam als het gewicht belangrijke maatstaven voor het aanmeten van een matras. De drukpunten kunnen namelijk per lichaam verschillen. Zo zal de een bredere schouders hebben dan de ander.

Hoe weten jullie wat het perfecte matras voor iemand is? 

Het is belangrijk om eerst het gesprek met de klant aan te gaan en goed te luisteren. Zo komen wij te weten wat de slaapwensen zijn en hoe zij het meest prettig slapen. Op basis daarvan kunnen wij samen met de klant op zoek gaan naar de meest comfortabele optie. Daarbij is zowel ondersteuning als prettig liggen enorm belangrijk. Door ons brede assortiment met merken als M line, Auping en Eastborn kunnen wij voor iedere klant helpen. Iedereen heeft ten slotte andere slaapwensen.

Kom jij proefslapen?

Ben jij toe aan nieuw matras? Of misschien wel aan een compleet nieuw bed? Onze slaapexperts staan iedere dag voor jou klaar om al jouw vragen op het gebied van slapen te beantwoorden. Kom proefslapen bij ons in de showroom! Geen tijd om langs te komen? Bekijk dan onze slaapartikelen. Of bekijk onze acties op het gebied van slapen.

Is jouw matras aan vervanging toe? Blog bij Jansen Totaal Wonen

Maak een afspraak

Wil je zeker zijn van een voor jou passend slaapadvies? Maak dan voor de zekerheid een afspraak met één van onze slaapexperts. Zij nemen de tijd om jou geheel vrijblijvend advies te geven.

Maak een afspraak
Alt tekst