15.000m² wooninspiratie Service zit in ons DNA Klanten beoordelen ons met een 9.0
Sluiten

Dit zijn de woontrends van 2024

Door Sara
08/11/2023
Dit zijn de woontrends van 2024

Een nieuw jaar staat voor de deur, dus tijd voor nieuwe interieurtrends! Of je nu inspiratie wilt opdoen voor een make-over van je interieur of simpelweg nieuwsgierig bent naar de laatste trends. Laat je inspireren door de nieuwste meubels, kleuren en materialen met de woontrends van 2024!

Woontrend 1: Ribstof

In 2024 gaan we back to the seventies met ribstof! Deze speelse, knuffelbare stof met grove of baby rib nodigt uit tot heerlijk in te cocoonen! Pak uit met een ribstof (hoek)bank als eyecatcher of ga voor subtiele ribstof details met accessoires als een plaid en kussens. Voor een complete retro look in je interieur combineer je je ribstof meubels met warme kleuren als oranje, terra en bruintinten in de mix met houten meubels. Ga terug in de tijd met de seventies vibe en omring jezelf met de tijdloze charme van ribstof!

Woontrend 2: Kleur, kleur, kleur!

Laat je interieur stralen! Durf te experimenteren en mix kleuren tot een waar kleurenfestijn in je interieur, niets is te gek! Combineer die groene bank met een geel plaid en voeg knallende accessoires toe die de ruimte tot leven brengen. Een sprankelend kleurenpalet van felroze, diepblauw, zonnig geel en levendig groen siert je interieur en creëert een levendige en energieke look. Omarm kleur en maak met de woontrends van 2024 van je huis een speelse, creatieve plek waar elke kamer een kunstwerk op zich is!

Woontrend 3: Curved Lines

Ook in de woontrends van 2024 nemen organische vormen de overhand in het interieur. Met curvy lijnen, zachte tinten en warme materialen tover je jouw huis om tot heerlijk toevluchtsoord. Laat je zithoek tot leven komen met een comfy hoekbank met geronde hoeken en een organisch vloerkleed. In de eethoek zijn tafels met een organisch, rond of ovaal blad omringd door een set zachte stoelen de blikvanger. Maak het plaatje compleet met organische accessoires en durf te spelen met kleur of zachte pasteltinten voor nét dat extra beetje pit. Omarm weelderige vormen en breng zachtheid, harmonie en natuurlijke schoonheid in je leefruimte met de woontrend Curved Lines!

“Spot vloerlamp Paiva ook bij @myhomeofzodiac thuis! Bekijk hier hoe zij ‘m styled in de shop the look blog.”

Woontrend 4: Classic Chique

Het klassieke interieur maakt een moderne, kleurrijke comeback! Diepe, rijke kleuren vormen de basis voor een warme, elegante sfeer. Donker hout en zacht velours komen samen met een vleugje glans, waar klassieke patronen een tijdloze charme aan toevoegen. Deze trend herinterpreteert klassieke schoonheid op een eigentijdse manier, waardoor nostalgie naadloos samensmelt met de hedendaagse woonstijl. Een harmonie van diepe kleuren, verfijnde materialen en tijdloze patronen creëert een klassiek chique interieur dat zowel stijlvol als uitnodigend is, met een speelse knipoog naar de levendige kleuren van vandaag de dag.

Woontrend 5: Pasteltinten

Creëer je eigen dromerige toevluchtsoord met pasteltinten. Combineer subtiele kleuren zoals het zachtroze Sweet Embrace, de Flexa kleur van het jaar 2024, met andere zachte pastellen als mintgroen, lichtblauw en lila. Dit harmonieuze samenspel van lichte kleuren brengt een kalmerende, knusse sfeer in huis brengt. Pastelkleurige meubels, accessoires en wanden gaan in de mix met natuurlijke materialen zoals licht hout en rieten accenten. Het resultaat? Een licht en luchtig interieur met een vleugje romantiek.

Woontrend 6: Duurzaam wonen

In 2023 was duurzaam wonen al een populair onderwerp, maar in 2024 zet deze woontrend zich nog verder door! Herbruikbare materialen, energiezuinige verlichting en meubels van gerecycled hout worden steeds meer de norm. Groene planten en natuurlijke elementen brengen de schoonheid van buiten naar binnen, zoals we ook in de natuurlijke woontrend terugzien. Ook het hergebruiken en upcyclen van oude voorwerpen krijgt steeds meer aandacht. Duurzaam interieurontwerp draagt niet alleen bij aan het behoud van onze planeet, maar zorgt ook voor een rustgevend en harmonieus thuis. Denk bijvoorbeeld aan Auping Noble, handgemaakt in Deventer van massief en duurzaam eikenhout.

Woontrend 7: Donker hout

Het gebruik van donker hout in meubels, vloeren en accessoires geeft een warme en luxe uitstraling aan elke ruimte. Deze trend omarmt de natuurlijke schoonheid van hout met diepe bruine tinten, zoals mahonie, walnoot en ebbenhout. Donker hout wordt vaak gecombineerd met lichte en neutrale kleuren, wat een harmonieus contrast creëert dat de ruimte een gevoel van elegantie en sereniteit geeft. Meubelstukken zoals eettafels, kasten en bedframes gemaakt van donker hout dienen als blikvangers en zorgen voor een tijdloze sfeer in huis. Bovendien creëert het contrast tussen donker hout en lichte muren of vloeren een ruimtelijk effect, waardoor de kamer groter en luchtiger aanvoelt.

“Wist je dat donkerbruin hout ook onderdeel is van de keukentrends van 2024?”

Woontrend 8: De natuur in huis

Stap binnen in een oase van rust met de natuurlijke woontrend, waarin frisheid en sereniteit de boventoon voeren. Kenmerkend voor deze trend zijn organische vormen in de mix met aardse kleuren als groen en bruin. Een subtiel samenspel van licht en donker hout voegt warmte en diepte toe, terwijl prachtige planten een vleugje frisheid van buiten naar binnen brengen. Met deze woontrend van 2024 vervaagt de grens tussen binnen en buiten, waardoor een harmonieuze leefomgeving ontstaat waarin je volledig tot rust komt.

Advies nodig voor jouw interieur?

Ben jij helemaal enthousiast geworden en wil jij de woontrends van 2024 ook in jouw interieur toepassen? Maar kom je er zelf niet helemaal uit? Onze interieurstylisten en keukenadviseurs helpen je graag bij het maken van de keuzes die passen bij jouw woonwensen en persoonlijke stijl. Van 2D schets tot gedetailleerde 3D impressie met licht- en kleuradvies: voor iedereen is er een passend advies!

Interieuradvies Jansen Totaal Wonen Janin