Klanten beoordelen ons met een 9.0 15.000m² woonplezier Service zit in ons DNA
Sluiten

Zo creëer jij de Japandi stijl in huis

Door Sophie
20/04/2022
Japandi woonstijl

Dé woonstijl die steeds meer terrein wint onder interieurliefhebbers is de Japandi stijl. Maar allereerst: wat houdt deze populaire interieurtrend eigenlijk in?

Wat is Japandi stijl?

Deze woonstijl is een combinatie van Scandinavisch design en Japans minimalisme. Echte Japandi kleuren zijn lichte kleuren. Samen met houten elementen is de Japandi stijl een mooie mix van dé woontrends van 2023. Maar hoe creëer je deze trendy woonstijl nu in jouw interieur? Wij helpen je op weg met tips, inspiratie en ‘shop de looks’!

Japans scandinavisch interieur: een mix van twee stijlen

Voor we gaan beginnen met tips geven over hoe jij deze stijl in huis creëert, leggen we eerst even uit wat de Japandi woonstijl precies inhoudt. Eenvoud en strakke lijnen zijn typerend voor het Scandinavische interieur, maar de soberheid en de neutrale kleuren zijn juist zeer Japans. De overeenkomst tussen deze twee stijlen is minimalisme. Beide stijlen zijn qua meubels, accessoires en kleuren minimalistisch en rustig. Rust en balans zijn belangrijk als je de Japandi stijl in huis wil creëren. Lees gauw verder om te ontdekken hoe je jouw woning omtovert tot een waar Japandi oord.

Shop de look: Light Living
Een warme, sfeervolle ruimte met natuurlijke materialen en vormen

Ben jij al overtuigd door deze prachtige minimalistische interieurstijl? Wij hebben drie eenvoudige tips voor je op een rijtje gezet waarmee jij deze stijl perfect kan thuisbrengen in jouw woning!

1. Ton-sur-ton

Je begint met een lichte en natuurlijke basis, want sobere kleuren zijn kenmerkend in Japans design. Kleuren die hierbij horen zijn bijvoorbeeld beige, lichtbruin, crème en taupe. Ton-sur-ton houdt in dat je een van deze basiskleuren kiest en deze in diverse tinten terug laat komen in jouw Japandi interieur. Zorg ervoor dat je alles in jouw interieur afstemt op deze kleurtinten. Denk hierbij aan de vloer, verf op de muur, gordijnen, meubels én niet te vergeten je accessoires.

Shop de look: Beige Balance
Een lichte en minimalistische zithoek, gecreëerd met diverse beige tinten.

2. Natuurlijke materialen

Natuurlijk licht is bij Japandi heel belangrijk, evenals het gebruik van veel natuurlijke materialen zoals hout, marmer, steen en teddy stof. Wees hierin vooral niet bang om diverse houtsoorten te combineren. Dit is juist onderdeel van deze stijl! De combinatie van deze natuurlijke materialen maakt dat je veel sfeer kunt brengen in deze (toch wat) sobere woonstijl. Waar je normaal zou denken dat je juist niet diverse houtsoorten en -kleuren met elkaar moet mixen, is dat met Japandi juist de bedoeling.

“Als je het op de juiste manier doet, kan je de verschillende natuurlijke materialen allemaal met elkaar combineren”

interieurstyliste Janin

Shop de look: Natural combination
Een rustige ruimte waarin houten- en teddy meubelen in een lichte tint samenkomen.

3. Balans & contrast

Nadat je je kleurenpalet hebt samengesteld en hebt bepaald welke natuurlijke materialen jij met elkaar wil combineren, is de volgende stap om balans te brengen in jouw interieur. Balans is de kern van de Japandi woonstijl. Kies voor alles in eenzelfde stijl of breng juist contrast aan. Zo breng je jouw meubels en accessoires met elkaar in balans. Contrasteer bijvoorbeeld een harde marmeren tafel bijvoorbeeld met zachte teddy fauteuil óf leg een zacht wollen vloerkleed op jouw sobere betonnen vloer.

Shop de look: Chic Contrast
Een zithoek met rustige kleuren en contrasterende elementen.

Hulp nodig bij het creëren van de Japandi stijl in jouw interieur?

Weet je na het lezen van deze tips nog steeds niet precies waar je moet beginnen om de Japandi stijl eigen te maken? Onze interieurstylisten staan voor je klaar om jouw woondromen waar te maken en jouw interieur de perfecte Japandi twist te geven.