15.000m² wooninspiratie Service zit in ons DNA Klanten beoordelen ons met een 9.0
Sluiten

Vier tips om jouw interieur lenteklaar te maken

Door Sophie
15/03/2023
Lente interieur

In de winter- en herfstmaanden houden we vaak van een warm en knus interieur. Dit gaat vaak samen met donkere kleuren en zachte materialen. Maar nu de lente weer voor de deur staat is het tijd om ons interieur op te frissen. Benieuwd hoe jij dat het beste kunt doen? Met deze vier tips van onze interieurstyliste Janin haal jij de lente in huis.

1. Bloemen

Bloemen doen het altijd goed en zorgen voor een echt lentegevoel in huis. Je kunt gaan voor verse bloemen van de bloemist, of kies voor een setje droogbloemen om nóg langer te genieten van bloemen in huis. Bij bloemen hoort natuurlijk een mooie vaas en laten we bij Jansen Totaal Wonen nu een brede collectie hebben aan prachtige vazen. Voor ieder interieur en iedere stijl is er de perfecte vaas en met een boeket bloemen creëer jij de perfecte lente decoratie.

2. Voeg lichte kleuren toe

Vervang je donkere elementen in huis om een echte lentelook te creëren. Dit heb je zo gedaan! Accessoires zijn bijvoorbeeld gemakkelijk te vervangen, zoals sierkussens, vloerkleden, kandelaars, vazen, of het dekbedovertrek in jouw slaapkamer. Door accessoires in naturel- of pasteltinten toe te voegen, krijg je pas echt een frisse lente decoratie. Wil jij liever dat jouw woning het hele jaar door een frisse uitstraling heeft? Kies dan voor een lichte bank of fauteuil. Ook kan je voor een licht kleurtje op de muur gaan. Lichte tinten toevoegen in huis kan dus op allerlei manieren. Kies wat bij jou past.

Heb je een donkere kast of bank? Verf die muur erachter in een lichte naturel- of pasteltint voor een echte lentelook.

Janin, interieurstyliste bij Jansen Totaal Wonen

3. Maak gebruik van natuurlijke materialen

Het gebruik van riet, rotan, webbing en houten accenten zien we steeds meer terugkomen in huis. Deze materialen zijn dé trend van dit jaar en worden gebruikt in zowel meubels als accessoires en verlichting. Ook in jouw lente interieur kan je dit handig toepassen met bijvoorbeeld een webbing stoel. Deze items staan mooi in jouw woonkamer, maar ook in de slaapkamer zijn ze een echte eyecatcher. Het gebruik van natuurlijke materialen houdt jouw interieur luchtig en zorgt tegelijkertijd voor een warme sfeer in huis. Denk hierbij ook aan meubels in teddy stof of bouclé stof en rieten accenten.

De Lois Klapstoel is zowel binnen als buiten te gebruiken. Ideaal voor de lente en de zomer!

Janin, interieurstyliste bij Jansen Totaal Wonen

4. Wissel je accessoires per seizoen

Dit is niet direct een tip voor jouw lente interieur, maar een handige tip om jaarlijks te blijven gebruiken. Om ieder half jaar nieuwe accessoires aan te schaffen die bij het seizoen passen, kan een duur grapje worden. Kies er daarom voor om eens in het half jaar je accessoires om te wisselen. Haal je lichte, lente decoratie uit de kast om jouw interieur op te frissen voor de lente- en zomerperiode. Berg je donkere kussens, vaasjes en vloerkleed op in de schuur of op zolder en haal ze weer terug als het winter wordt.

Inspiratie

Voor woontrends en inspiratie op het gebied van interieur en styling kan je natuurlijk terecht in onze showroom, wij zijn 7 dagen per week geopend! Daarnaast kan je ons voor meer inspiratie volgen op Instagram en Pinterest of bekijk onze inspiratiepagina.

Interieuradvies

Vind jij het na het lezen van deze tips nog lastig om een geheel te maken van jouw interieur en wil jij hulp? Kies voor interieuradvies bij Jansen Totaal Wonen en laat jouw woondromen werkelijkheid worden.

interieuradvies