15.000m² wooninspiratie Service zit in ons DNA Klanten beoordelen ons met een 9.0
Sluiten

Dit zijn de woontrends van 2023

Door Sophie
29/11/2022
Dit zijn de woontrends van 2023

Een nieuw jaar betekent nieuwe woontrends. De ideale gelegenheid om jouw interieur weer eens op te frissen. Wil jij jouw interieur helemaal stylen naar de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van interieur? Lees snel verder voor dé nieuwste woontrends van 2023!

Woontrend 1: Superzacht teddy

Deze trend was al in opkomst maar dit is dé woontrend van 2023. Teddy stof is een wollige, zachte stof waar je je heerlijk warm op kunt nestelen. Deze stof is zeer gangbaar in beige en wit, maar in 2023 zie je ook in andere kleuren teddy stof. Of je nu kiest voor een teddy fauteuil, teddy stoel of zelfs een teddy bank, deze wollige stof staat mooi in iedere ruimte in het huis! Teddy meubelen zorgen voor een hele knusse sfeer in je interieur.

Woontrend 2: Donkerbruin hout

Donkerbruin hout is ontzettend stijlvol, heeft een chique uitstraling, is tijdloos en past in ieder interieur thuis. Daarnaast zorgt deze tint ervoor dat je interieur een prettige, huiselijke sfeer krijgt. Deze tint hout past ook goed bij de japandi woonstijl, die ook komend jaar heel populair blijft. Natuurlijk kun je in huis zowel naturelkleurig hout, als donkerbruin hout mooi combineren. Heb je een naturelkleurige eettafel? Dan misstaat een donkerbruin dressoir zeker niet! Het combineren van natuurtinten geeft jouw woning een moderne twist.

“Wist je dat donkerbruin hout ook onderdeel is van de keukentrends van 2023

Woontrend 3: Houten wandpanelen

In 2022 waren houten wandpanelen al onderdeel van de interieurtrends. Maar dit ook jaar maken deze houten latten aan de muur tevens hun opmars in de woontrends van 2023. Onderdeel hiervan zijn de aku panelen (houten panelen) met geribbeld hout. Het leuke aan deze trend is dat je niet de gehele wand hoeft te bekleden met deze houten latten. Je ziet tegenwoordig vaak dat we enkele panelen op de muur bevestigen. Dit zorgt voor een onderbreking van de muur, wat het een speels effect geeft. Deze houten panelen zijn kenmerkend in een naturel interieur, maar daarnaast zie je deze houten wandpanelen ook terug in een hotel chique interieur.

“Wist je dat @myhomeofzodiac, interieurfan die haar interieur op Instagram deelt, deze houten panelen ook in haar interieur heeft?”

Woontrend 4: Natureltinten

Een natuurlijk interieur is niet alleen ongekend populair, ook is het heel tijdloos waardoor jouw interieur lang mee kan. Het naturel interieur, ookwel de japandi woonstijl genoemd, kenmerkt zich door een combinatie van lichte & beige tinten en natuurlijke materialen. Deze beige tinten kunnen soms vrij sober en kaal aanvoelen, maar ook geven ze veel rust. Om je beige interieur warmte te geven kan je houten elementen toevoegen, gevolgd door lekkere zachte teddystofjes (zoals omschreven in de eerste woontrend). En vergeet vooral sfeerverlichting niet! De juiste verlichting tovert jouw naturel interieur om tot een knusse ruimte.

Woontrend 5: Color blocking

Naast het natuurlijke interieur met beige tinten, is de volgende woontrend echt upcoming. Color blocking is niet voor iedereen weggelegd, maar als je dit goed doet kan het ontzettend gaaf worden! Dit jaar is het combineren van contrasterende kleuren, zoals oranjebruin, petrol blauw, pastel lila en mosgroen iets wat je steeds meer gaat zien in de interieurwereld. Hierbij hoef je zeker niet alle kleuren van de regenboog in huis te halen. Het combineren van twee of drie kleuren op een subtiele manier kan al heel tof zijn. Zo kan je bijvoorbeeld jouw eetstoelen aan de eettafel in diverse kleuren kiezen. Dat geeft een interessant contrast, maar maakt het ook een subtiel geheel. En daarnaast: van kleurtjes in huis wordt iedereen vrolijk toch?

Woontrend 6: Gecapitonneerde details

Een gecapitonneerd detail is, simpel gezegd, een stiksel in de stof van een meubel dat ervoor zorgt dat het meubel een soort ‘kussentjes effect’ krijgt. Deze techniek komt uit de 19e eeuw en in deze tijd waren dit soort klassieke meubels ook zeer populair. Dus nu denk je wellicht dat dit soort meubels ouderwets zijn. Integendeel! Gecapitonneerde meubels zijn helemaal terug van weggeweest! Meubels met gecapitonneerde details zijn naast klassiek eigenlijk heel tijdloos en passen vrijwel in iedere woonstijl. Van subtiele gecapitonneerde stiksels tot de hele strakke stiksels met een knoop erop: je kunt zelf bepalen hoe aanwezig jij deze woontrend laat zijn in jouw interieur.

“Gecapitonneerde details in je meubels geven jouw interieur een romantische look”

Woontrend 7: Vintage vibes

Terug naar de jaren 70! Het vintage interieur met retro prints, felle kleuren en opvallende vormen is helemaal terug. De bakstenen muur en behangetjes met toffe patronen maken een comeback. Het verschil met de jaren 70 is dat we nu iets subtieler omgaan met alle felle kleuren en retro printjes. Zo behangen we niet meer de hele kamer maar kiezen we ervoor om één muur (of een gedeelte) te behangen, net zoals bij de houten wandpanelen. Het speelse effect sluit helemaal aan bij de vintage vibes. Deze woontrend is stiekem een combinatie van enkele eerder genoemde woontrends van 2023. Combineer color blocking met donker houten accenten en een gecapitonneerd meubel en je hebt een echt vintage interieur.

Hulp nodig bij jouw interieur?

Ben jij helemaal enthousiast geworden van de nieuwste woontrends van 2023 na het lezen van deze blog, maar kan je wel wat hulp gebruiken? Onze interieurstylisten en keukenadviseurs helpen jou met het maken van de keuzes die passen bij jouw woonwensen en persoonlijke stijl. Van een 2D schets tot een gedetailleerde 3D impressie met licht- en kleuradvies. Voor iedereen is er een passend advies.