15.000m² wooninspiratie Service zit in ons DNA Klanten beoordelen ons met een 9.0
Sluiten

Trend: authentiek eclectisch interieur

Door Sara
14/11/2023
Trend: eclectisch interieur

Opvallende meubels, contrasterende materialen en een gedurfd kleurenpalet: in de eclectische woonstijl is niets te gek! Met een flinke dosis lef wordt het uiterste van alle woonstijlen gecombineerd tot een authentiek en persoonlijk geheel. Losstaand van de laatste trends en zonder regels experimenteer je erop los en creëer je een eigen unieke woontrend.

De kunst van combineren

Het woord ‘eclectisch’ betekent letterlijk ‘het beste uitkiezend’. In het geval van een eclectisch interieur betekent dit dus het combineren van verschillende elementen en stijlen om je eigen unieke interieur te creëren. Gooi bijvoorbeeld moderne meubels in de mix met kenmerkende stijlelementen uit vroegere trends als Art Deco en klassiek chique, er zijn geen regels! Uiteraard wil je wel een rode draad in je interieur. Gebruik daarom één woonstijl als uitgangspunt en speel binnen deze stijl met kleuren, materialen en meubels!

Kleur buiten de lijntjes met een gedurfd kleurenpalet

Laat je interieur spreken en ga voor die knallende elementenbank, fauteuil of wanddecoratie. Pak in je eclectische interieur uit met een avontuurlijk kleurenpalet van kleuren als felrood, diepblauw, levendig groen en opvallende geel- en oranjetinten. Wil je het liever rustig houden? Ga dan voor neutrale kleuren als bruin- en grijstinten en combineer deze met bijvoorbeeld één of twee fellere tinten. Kies de tinten die jou aanspreken, jij hebt de touwtjes in handen! En vergeet je wanden niet, een kleurrijk behang met patroon of felle kleur op de muur geeft al snel een extra speelse touch!

Pak uit met contrasterende materialen

De eclectische stijl leent zich perefct voor een gedurfde keuze in materialen. Ga bijvoorbeeld voor zachte, luxueuze fluwelen stoffen gecombineerd met stoer leer. En creëer contrast door ruwe texturen te mengen met gladde afwerkingen. De bonte mix van materialen, prints en texturen voegt diepte en karakter toe aan je ruimte.

Persoonlijke items voor een authentiek eclectisch interieur

Een eclectisch interieur wordt pas echt authentiek wanneer je persoonlijke items toevoegt. Denk aan dat gave kastje dat je hebt gevonden bij de tweedehandswinkel om de hoek, die kleurrijke vaas als erfstuk, of souvenirs van verre reizen en citytrips. Deze persoonlijke items vol herinneringen geven je interieur een uniek karakter en weerspiegelen jouw levensverhaal.

Ook een eclectisch interieur?

Ben jij helemaal enthousiast geworden van de eclectische stijl? Maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Onze interieurstylisten helpen je graag bij het maken van de keuzes die passen bij jouw woonwensen en persoonlijke stijl. Van 2D schets tot gedetailleerde 3D impressie met licht- en kleuradvies: voor iedereen is er een passend advies door onze stylisten.

persoonlijk interieuradvies jansen totaal wonen