15.000m² wooninspiratie Service zit in ons DNA Klanten beoordelen ons met een 9.0
Sluiten

Modern interieur

Moderne woonstijl XOOON Vik
15.000 m2 wooninspiratie
Ruime keuze uit hoogwaardige merken
Persoonlijk advies van deskundige woonexperts

De moderne woonstijl, ontstaan in de vroege 20e eeuw, blijft populair door zijn tijdloze uitstraling en praktische inrichting. Een modern interieur kenmerkt zich door strakke lijnen, minimalistische vormen en een functionele benadering van ruimte. Er worden veelal natuurlijke materialen en neutrale kleuren gebruikt. Jouw woonkamer modern inrichten? Lees dan snel verder!

Strakke lijnen & geometrische vormen

Een modern interieur wordt gekenmerkt door strakke lijnen en geometrische vormen. Minimalistische meubels met eenvoudige, rechte lijnen en een gebrek aan overmatige decoratie dragen bij aan een opgeruimde en georganiseerde uitstraling. Denk aan banken met een laag profiel, rechthoekige eettafels en kubusvormige kasten. Deze vormen zorgen voor een gevoel van orde en eenvoud, wat een rustgevende en serene sfeer creëert in je huis.

Moderne inrichting: neutrale tinten met kleurrijke accenten

Het kleurenschema in een modern interieur bestaat veelal uit neutrale tinten zoals wit, grijs, zwart en beige. Deze kleuren vormen de perfecte basis voor een tijdloos en elegant interieur. Om de ruimte tot leven te brengen, kun je accentkleuren toevoegen via accessoires zoals kussens, kunstwerken of een opvallende fauteuil. Felle kleuren zoals geel, rood of blauw kunnen dienen als een frisse touch, zonder de sereniteit van het geheel te verstoren.

Open & functionele ruimte indeling

In de moderne woonstijl worden ruimtes open en functioneel ingedeeld. Open woonruimtes die vloeiend in elkaar overlopen, zoals een gecombineerde woonkamer en keuken, zijn ideaal. Het bevordert niet alleen een gevoel van ruimtelijkheid, maar maakt het ook makkelijker om verschillende activiteiten in dezelfde ruimte te laten plaatsvinden. Daarnaast is het belangrijk om te zorgen voor voldoende opbergruimte om de ruimte opgeruimd en georganiseerd te houden. Denk aan vrijstaande kasten of een kastenwand op maat en multifunctionele meubels zoals een bank met opbergruimte.

Hoogwaardige en natuurlijke materialen

Bij een modern interieur draait het om het gebruik van natuurlijke materialen van hoge kwaliteit. Materialen zoals hout, metaal, glas en beton spelen een prominente rol. Houten vloeren of meubels brengen warmte in de ruimte, terwijl metalen accenten een industrieel en eigentijds gevoel geven. Decoratie van glas draagt bij aan de ruimtelijkheid en zorgt voor een luxe twist. Door verschillende texturen te combineren, zoals een zacht, wollen plaid op een leren bank of een kussen op een houten stoel, creëer je diepte en interesse in de ruimte.

XOOON bij Jansen Totaal Woneninhouse Jansen Totaal WonenBaenks jansen totaal wonenhouse of dutchz huissenTrendhopper Huissenhimolla logo

Persoonlijk interieuradvies

Ben jij ook toe aan een nieuw interieur, maar weet je niet precies hoe je dit moet aanpakken? Maak nu een afspraak met onze interieurstyliste Janin en maak samen jouw woondromen werkelijkheid!

Interieuradvies Jansen Totaal Wonen Janin

Hulp nodig bij jouw interieur?

Onze interieuradviseurs helpen je graag met jouw ideale interieur, van indeling tot meubels, in een passende stijl. Tijdens een persoonlijk adviesgesprek helpen ze jou op weg naar het interieur van je dromen!

Maak een afspraak
Alt tekst