15.000m² woonplezier Service zit in ons DNA Klanten beoordelen ons met een 9.0
Sluiten

Hoe onderhoud je microleder?

Door Michelle
16/09/2020
Afbeelding voor Hoe onderhoud je microleder?

Is jouw oog gevallen op een bank met microleder bekleding? Dan is het natuurlijk wel zo belangrijk om te weten hoe je deze het best kunt onderhouden. Door goed onderhoud blijft jouw bank namelijk langer mooi! In dit blog geven we tips over het onderhouden van een bank met microleder, lees snel verder!

Microleder onderhoud bij Jansen Totaal Wonen

Voordat we beginnen: wat is microleder?

Voordat je begint is het wel zo handig om te weten waar het uit bestaat. Microleder is namelijk een samenstelling van microvezel als bovenlaag met een doek van ledervezels als onderlaag. Zo wordt er op een onderlaag van lederdoek een microvezel bovenlaag wordt gelamineerd. Door deze techniek krijgt microleder dezelfde feeling en dikte net als bij echt leder.

Zo behandel je microleder

De samenstelling van microvezel en leder creëren een sterk geheel, doordat de beste eigenschappen van beide materialen samengevoegd worden! Dit zorgt ervoor dat microleder een soepel vallend materiaal is wat fijn aanvoelt.  

Microleder is meestal al behandeld met een vuilafstotend middel. Daarom is het relatief eenvoudig te onderhouden. Doordat het al behandeld is, hoef je microleder niet te onderhouden met een poets- of vetmiddel. Indien je toch knoeit op microleder, kun je het best opdeppen met een zachte, licht vochtige doek.  

En dan nu het onderhoud

Microleder is gevoelig voor verkleuring door zonlicht. Daarom adviseren wij om een microleder meubel niet in direct zonlicht te plaatsen. Wij raden aan om je microleder meubel 3 tot 4 keer per jaar te behandelen met een vochtwerende spray voor microvezels. Heb je vragen over de behandeling? Neem dan contact met ons op en laat je adviseren!

Heb je liever een professionele behandeling van jouw meubel? Bij aankoop van jouw meubel is het mogelijk om te gaan voor de All In House service. Wil je hier nou meer over weten? Bekijk dan de video!

Een greep uit ons assortiment van meubels uitgevoerd in microleder: neem alvast een kijkje online!

Geïnspireerd geraakt door onze blog? Kom langs in onze winkel om alle interieurtrends met je eigen ogen te bekijken. Wil je meer inspiratie? Volg ons dan op Social Media! Op Instagram, Youtube, Pinterest en Facebook geven wij je iedere dag je dagelijkse portie interieurinspiratie!