15.000m² wooninspiratie Service zit in ons DNA Klanten beoordelen ons met een 9.0
Sluiten

Binnenkijken bij: de luxe keuken van Michel & Yvonne

Door Sophie
16/06/2023
binnenkijken bij de luxe witte keuken van michel en yvonne

Michel, Yvonne en hun twee dochters wonen al ruim 20 jaar in een heerlijk hoekhuis in Huissen. Toen ze het huis kochten, maakten Michel en Yvonne één belangrijke deal: zij een nieuwe keuken, hij een grote plasma TV. Inmiddels zijn ze 20 jaar verder en was de toen zo nieuwe keuken aan vervanging toe. Bij Jansen Totaal Wonen zijn zij, met hulp van keukenadviseur Emiel, geslaagd voor hun nieuwe droomkeuken. Hoe zij deze keuken zouden omschrijven? Fris, ruim, luxe, modern en krasbestendig.

Waarom een nieuwe keuken?

Michel en Yvonne zijn heel zuinig op hun spullen, maar na 20 jaar begon hun keuken toch wat gebruikssporen te vertonen. Het houten blad kreeg krassen en het noodzakelijke onderhoud paste niet langer bij de woonwensen van het gezin. Zij hadden behoefte aan een keuken die 24/7 gebruikt kon worden in plaats van lang bezig te zijn met het opknappen van de huidige keuken.

Dat keukentrends door de jaren heen veranderen, werd Michel en Yvonne ook duidelijk. 20 jaar geleden kochten zij een ontzettend hippe keuken, maar van dat hip was niet veel meer over, constateerde Michel. Het donkere blad en de gebroken witte kastjes, die langzaam waren veranderd in een vanille kleur, deed de keuken klein en smoezelig ogen.

De oude keuken van Michel & Yvonne

“Ook de toenmalige speelse indeling, met hoge apothekerskasten in het midden van de keuken, begon ons te irriteren. Door de kleine werkruimte stonden we elkaar steeds vaker in de weg tijdens de gezamenlijke kookmomenten. Tijd voor een opfrisbeurt en meer werkbladruimte dus!”

– Michel

Eigenlijk wilde Yvonne het liefste wachten met de aanschaf van een nieuwe keuken tot de meiden het huis uit waren: “want we hebben twee dochters die andere dingen aan hun hoofd hebben dan zuinig zijn op de keuken”. Aangezien de meiden voorlopig niet de plannen hadden om het huis te verlaten, hebben Michel en Yvonne toch de keuze gemaakt om een nieuwe keuken aan te schaffen.

Persoonlijk en gedetailleerd keukenadvies

“Onze gedachte was: We beginnen met een rondje keukenzaken in Huissen. Als daar niets bij zit, dan kunnen we altijd nog verder van huis gaan kijken. We willen toch onze lokale zaken steunen. Nooit geweten dat Huissen zoveel keukenzaken had. Dus verder zoeken bleek niet nodig.”

Tijdens het eerste adviesgesprek met Emiel legden Michel en Yvonne hun wensenlijst op tafel, met de vraag om een speelse indeling te creëren voor Yvonne, die ook in de praktijk handig zou zijn voor Michel. Een leuke uitdaging om beiden blij te maken!

“Emiel luisterde met aandacht naar onze unieke wensen en bizar hoge eisen. Ook nam hij ons uitgebreid mee door keukenland. Daarna bracht hij alles samen in een plattegrond die voor onze ogen werd gemaakt. Hadden wij een nieuw inzicht? Emiel paste de tekening direct aan.”

– Michel & Yvonne

Door Emiels geduld, flexibiliteit en oog voor detail voelden Michel en Yvonne zich zeer gehoord.

Het resultaat: een ruime en luxe keuken

Michel en Yvonne wilden graag een moderne, ruime keuken met een unieke indeling. En dat is gelukt! Waar ze nog iedere dag het meest van genieten, is het werkblad met daaraan de bar. Dit geeft veel ruimte, waardoor Michel en Yvonne nu met gemak samen in de keuken kunnen staan. Daarbij geeft het composieten werkblad hen een onbeschrijflijk gevoel van luxe en zorgt de vitrinekast met verlichting ervoor dat de koffie corner mooi opvalt. “En dat geeft het koffie zetten toch net iets extra’s”, vindt Michel.

“Onze sfeerverlichting gaat automatisch aan als je ’s avonds de keuken binnenloopt. Nooit meer zoeken naar de lichtknop, maar in één keer naar de koelkast lopen om een drankje te pakken. En de verlichting gaat ook vanzelf weer uit, hoe fijn!”

De ladenindeling van het luxe bestek liet het hart van Michel en Yvonne sneller kloppen, net als de diepe laden die de enorme hoeveelheid plastic Tupperware bakjes overzichtelijk maakt. “Bij de vorige keuken kwam er regelmatig en geheel zelfstandig een bakje uit het kastje rollen, waarna de bakjes met enige agressie weer werden teruggegooid.” Een situatie die velen wel zullen herkennen.

Zo zit deze Schüller keuken in elkaar

  • Fronten in de kleur kristalwit
  • Een composieten werkblad in de kleur Dark Grey
  • geïntegreerde verlichting in de bovenkasten, glazen jaloeziekast en in de greeplijsten
  • Een Quooker & een Neff stoomoven
  • Een ingebouwde koffienis, brede besteklade & ingebouwde bar
Schets keuken JTW

All-in keukenmontage

Michel en Yvonne zijn dus niet alleen tevreden met de keuken, maar ook met het verloop van het hele proces. “We zijn van het begin tot het eind in de watten gelegd. We hebben een dappere poging gedaan om zelf installateurs en stukadoors te vinden, maar dat was geen succes.” Uiteindelijk kozen ze dan ook voor het All-in montage pakket van Jansen Totaal Wonen. Dit pakket omvat: leidingen verleggen, de wanden stuken en de installatie van de keuken zelf. Dit scheelde Michel en Yvonne een boel zorgen waardoor zij al hun energie konden steken in de finishing touch en inrichting van hun nieuwe keuken. Hierdoor waren zij extra blij met hun gloednieuwe, luxe keuken.

Persoonlijk keukenadvies ontvangen?

Wil jij net als Michel & Yvonne jouw droomkeuken op maat laten ontwerpen door Emiel of een van onze andere keukenadviseurs? Maak een afspraak voor vrijblijvend advies, een gratis 3D ontwerp en een heerlijk bakje koffie. Langskomen in onze showroom voor inspiratie is natuurlijk ook altijd mogelijk!

keukenadvies op maat emiel