15.000m² wooninspiratie Service zit in ons DNA Klanten beoordelen ons met een 9.0
Sluiten

Trend: een klassiek modern interieur

Door Sophie
21/07/2023
Klassiek modern interieur

Een klassiek modern interieur combineert de tijdloze elegantie van een klassiek interieur met de strakke lijnen en het minimalistische gevoel van het moderne design met enkele chique details. Het resultaat is een perfecte mix van oud en nieuw, waardoor je een unieke en stijlvolle ruimte creëert. Een echt chique interieur!

Een chique combinatie van twee woonstijlen

In een klassiek modern interieur draait alles om het vinden van de juiste balans tussen oud & nieuw. Je kunt bijvoorbeeld beginnen met een klassiek meubelstuk, zoals een statige Chesterfield bank, en dit combineren met strakke, moderne accenten zoals een glazen salontafel met een minimalistisch design. Het draait allemaal om het creëren van contrast en het spelen met verschillende stijlen.

“Deze stijl is met zijn retro randje al onderdeel van de huidige woontrends, maar zal echt tot leven komen in de woontrends van 2024!”

Kleurgebruik in een klassiek modern interieur

Qua kleurenpalet zie je vaak neutrale tinten, zoals crème, beige, grijs en taupe. Deze kleuren vormen een rustige en tijdloze basis, waardoor de nadruk komt te liggen op de vormen en texturen in de ruimte. Om wat leven en persoonlijkheid toe te voegen, kun je accentkleuren zoals zachtroze, smaragdgroen, koningsblauw, goud of bordeauxrood gebruiken. Deze kleuren geven een vleugje luxe en aan het geheel, wat zorgt voor een chic interieur.

Deze materialen passen perfect bij een klassiek modern interieur

Wat materialen betreft, wordt er veel gebruik gemaakt van natuurlijke elementen zoals massief hout, marmer en glas. Ook zijdezachte stoffen zoals fluweel en zijde, in combinatie met hoogwaardig leer en glanzende metalen afwerkingen zie je hier veel terug. Houten vloeren met een donkere afwerking zijn bijvoorbeeld een veelvoorkomend kenmerk van een klassiek modern interieur. Marmer wordt vaak gebruikt voor aanrechtbladen en vloeren, waardoor een gevoel van elegantie en luxe ontstaat. Glas wordt gebruikt voor moderne accenten, zoals glazen tafels of spiegels met strakke lijnen.

Klassiek & modern: de perfecte combinatie

De combinatie van deze kleuren en materialen creëert een tijdloze en verfijnde sfeer in een klassiek modern interieur. Het is een stijlvolle mix van oud en nieuw, waarbij de klassieke elementen zorgen voor een gevoel van elegantie, terwijl de moderne accenten zorgen voor een eigentijds en strak gevoel. Dus als je op zoek bent naar een interieur dat zowel chic als klassiek modern is, dan is deze stijl zeker iets voor jou!

Hulp bij jouw interieur

Ben jij na het lezen van deze blog helemaal overtuigd en wil je jouw woning omtoveren? Onze interieuradviseur helpt je verder! Kies voor persoonlijk interieuradvies bij Jansen Totaal Wonen en jouw woondromen worden werkelijkheid.

persoonlijk interieuradvies jansen totaal wonen