Heerlijk tafelen aan de mooiste eettafels

  banner eettafels bij Jansen Totaal Wonen

  Een eettafel is een belangrijk onderdeel van het interieur. Niet alleen zorgt het materiaal voor een bepaalde sfeer, ook de vorm en hoogte spelen hier een belangrijke rol in. Ga je bijvoorbeeld voor rond, ovaal of rechthoekig? Zelfs vierkant is een optie. En kies je dan voor een houten blad met metalen onderstel? Of ga je voor een tafel die helemaal uit hout bestaat. Wij geven je in deze blog een aantal tips over de trends op het gebied van eettafels. Want een tafel moet niet alleen heel mooi zijn, hij moet ook functioneel zijn. Benieuwd? Lees dan verder!

  Bartafels en eettafels blog eettafels bij Jansen Totaal Wonen

  Hoog of laag?
  Tegenwoordig heb je naast bartafels en eettafels ook halfhoge bartafels. Zo zit je hoger maar hoef je niet direct te klimmen op je stoel. De keuze voor een bartafel kan zijn omdat je graag de eethoek wilt betrekken bij de keuken. Daarnaast is het ook een prima hoogte om te staan tijdens het eten. Zeker handig wanneer je snel naar je werk moet of wanneer je al een hele dag hebt gezeten. Heb je een kleine ruimte voor de eethoek? Een bartafel lijkt optisch kleiner dan een lage eettafel en laat jouw ruimte groter lijken. Een lage eettafel heeft zo ook zijn voordelen. Het vult de ruimte en maakt het een plek om heerlijk te kunnen zitten. Ideaal voor gezellige avonden om te tafelen.

  Warm, stoer of tijdloos?
  Materiaalkeuze is erg belangrijk voor de sfeer in de ruimte. Hout zorgt voor warmte en metaal geeft juist een stoere look. Gecombineerd zorgt het voor stoere look, zeker wanneer er gekozen wordt voor een donker houten blad. Houd jij van een heel moderne, strakke look? Dan kan je ook kiezen voor een metalen poot in combinatie met glazen blad. Laat onze woonexperts jou adviseren over de mogelijke opties. Veel programma's van eettafels hebben meerdere mogelijkheden om er helemaal jouw eigen draai aan te geven.

  Materiaalkeuze blog eettafels bij Jansen Totaal Wonen
  vorm eettafels blog eettafels bij Jansen Totaal Wonen

  Welke vorm?
  Zoals gezegd zijn er veel verschillende vormen. Een ronde eettafel zorgt voor gezelligheid aan tafel aangezien er geen uiteindes zijn. Zeker in een kleine ruimte is de keuze voor een ronde eettafel slim. Je benut er namelijk alle bruikbare ruimte mee. Wil jij liever je eettafel aan de kant kunnen schuiven? Dan is het handig om te gaan voor een rechthoekige eettafel. Neem bijvoorbeeld een eetbankje zodat je deze onder de tafel kunt schuiven wanneer je meer ruimte nodig hebt. Een ovale eettafel is helemaal in op dit moment en geeft jouw interieur een speelse touch. Deze vorm zie je weinig in het interieur aangezien rechthoekige en ronde vormen het meest gebruikt worden. Heb je extra eters 's avonds? Met een ovale tafel kan je gemakkelijk wat stoelen aanschuiven!

  Welke onderstel?
  Het onderstel van de tafel is minstens zo belangrijk als het tafelblad. Veel programma's laten jou zelf jouw ideale onderstel kiezen. X-vorm, U-vorm of spinvormige poot? Het kan allemaal! De afgelopen tijd zagen we veelal metalen onderstellen bij veel eettafels, maar nu komt het houten onderstel ook weer helemaal terug. Dit zorgt voor een moderne look en ziet er enorm stijlvol uit. Weet je nog niet wat jouw favoriete onderstel is? Kom langs in onze showroom en bekijk de verschillende mogelijkheden. Uiteraard helpt één van onze woonexperts jou graag met het maken van de keuze.

  eettafel Otis Xooon onderstel blog eettafels bij Jansen Totaal Wonen

  Onze mooiste eettafels op een rijtje: