15.000m² woonplezier Service zit in ons DNA Klanten beoordelen ons met een 9.0
Sluiten

Tips voor de perfecte eetkamerstoel!

Door Amber
21/01/2019
De beste tips voor een eetkamerstoel

Je bent toe aan nieuwe eetkamerstoelen. Als eerste ga je op onderzoek uit welke stoelen er allemaal zijn. Maar waar moet je nou op letten tijdens jouw zoektocht? Er zijn stoelen met een armleuning of juist zonder armleuning. Ook heb je eetkamerstoelen met wieltjes, maar ook met een vaste poot. Er is zoveel keus. Niet alleen het design is belangrijk, ook het zitcomfort. In deze blog helpen wij jou het met vinden van de perfecte eetkamerstoel!

De perfecte eetkamerstoel voor jou

Denk aan de eettafel

Voordat je op pad gaat om eetkamerstoelen te kopen is het belangrijk om de eettafel op te meten. Het is belangrijk dat je makkelijk aan tafel kunt zitten en genoeg beenruimte hebt. Je wilt natuurlijk niet dat je knieën tegen de onderkant van de tafel aankomen. Neem de informatie met afmetingen mee naar de showroom en laat je inspireren. Heb jij een stoel gevonden en ben je benieuwd hoe deze aan tafel zit? Er zijn gelukkig genoeg tafels in onze showroom te vinden dus test je stoel alvast aan tafel uit!

De beste tips voor een stoel aan de eettafel

Met of zonder armleuning?

Vaak heb je eetkamerstoelen in twee uitvoeringen. Een met armleuningen en de ander zonder armleuningen. Bedenk dat als je een stoel met armleuningen wilt, deze hoger is dan een stoel zonder armleuningen. Het kan zijn dat de stoel dan niet meer onder de tafel past. Maar met de afmetingen van jouw tafel op zak ga jij slim te werk en weet je zeker dat het past!

Een goede houding

Het is belangrijk dat een eetkamerstoel comfortabel zit, zodat je er uren op door kan brengen. Daarbij is een goede houding ook heel belangrijk. Zorg dat je rechtop kunt zitten op de stoel waarbij je rug recht tegen de leuning aan leunt. Wanneer je in een hoek van 90 graden zit en je voeten recht op de grond kunnen staan zit jij goed op je stoel.

Een stoel passend bij jouw leefstijl

Er is genoeg keuze aan materiaal. Je hebt eetkamerstoelen van stof, kunststof, hout, metaal en ga nog maar even door. Het is handig om vooraf te bedenken hoe jij de eetkamer gaat gebruiken. Ieder materiaal heeft ander onderhoud nodig. Laat jij wel eens wat vallen? Dan is het misschien minder handig om een stoffen eetkamerstoel te nemen en kun je beter een stoel kiezen die makkelijk is in onderhoud. Heb je een vraag over het materiaal tijdens het woonshoppen? Onze woonexperts staan voor jou klaar en geven jou graag advies.

soorten materialen stoelen passend bij een leefstijl

Ga je voor een vaste poot of voor wieltjes?

Het onderstel van de eetkamerstoel is vaak zelf samen te stellen. Ga jij voor een vast onderstel of heb je liever wieltjes? Het heeft beide zijn voordelen. Met wieltjes kun je de eetkamerstoel gemakkelijk verplaatsen. Daarnaast zorgen wieltjes er voor dat jij goed kan aanschuiven aan tafel. Maar mocht je moeite hebben met opstaan dan is het wellicht handiger om geen wieltjes te nemen. Heb je een keuze gemaakt? Dan is het belangrijk om in gedachte te houden wat je mooi vindt. Je kan kiezen voor een opvallend onderstel of juist een onderstel dat heel eenvoudig is.

wieltjes onder de eetkamerstoelen

Met deze tips op zak weet jij zeker dat je goed voorbereid bent wanneer je op zoek gaat naar eetkamerstoelen. Bedenk voor jezelf wat een eetkamerstoel voor jou wel of niet moet hebben. Heb je dit bedacht? Kom dan langs bij ons in de showroom en probeer diverse eetkamerstoelen uit. Zo kan jij beter bepalen wat je juist wel of niet fijn vindt. Met de afmetingen van de tafel bij de hand hoef jij alleen nog maar te zoeken naar de mooiste eetkamerstoel die er is.

Wil je weten wat de laatste trends zijn? Onze woonexperts geven je graag inspiratie! Heb je een vraag of wil je advies? Onze woonexperts helpen jou graag. Maak snel een afspraak!