Klanten beoordelen ons met een 9.0 15.000m² woonplezier Service zit in ons DNA
Sluiten

Een gewaagde, maar frisse kleur

Door Amber
10/08/2018
Geel in ieder interieur bij Jansen Totaal Wonen

Ondanks dat het een gewaagde kleur is, zien we het bijna in ieder interieur terug. De kleur geel! Wie wordt er nou niet vrolijk van geel? Deze opvallende kleur is er in veel verschillende tinten en is bijna niet meer weg te denken in het interieurbeeld. Geel brengt positiviteit in de woonruimte, of het nou mosterdgeel of citroengeel is. In deze blog geven wij tips en voorbeelden over deze trendy kleur voor het interieur. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Geel is een zeer opvallende kleur. Daarom komt deze kleur vooral als detailstukken in het interieur. De felle geel tinten worden veelal gebruikt in vazen, kussens en andere kleine accessoires. De grotere meubels zijn al snel in een mosterdgeel of okergeel te zien. Te grote gedeeltes geel in het interieur zal zorgen voor onrust in het hoofd. Houd het rustig en laat geel niet de overhand nemen; keep it simple.

Geel kan in iedere woonstijl toegepast worden!

Geel kan dus in veel verschillende tinten gebruikt worden. Van welke tint word jij het meest vrolijk? We geven een aantal voorbeelden van verschillende tinten geel. Mix verschillende soorten geel en geef jouw interieur een speels effect! Liever een rustige sfeer? Ga dan voor een donkerdere tint geel. Bijvoorbeeld mosterdgeel of okergeel.

Geel in een trendy interieur

Geel in een trendy interieur is opvallend. Héél opvallend! Bij een trendy interieur mag alles wat gewaagder en gedurfder. Een velvet bank in de kleur geel zal daarom vaak te zien zijn in een trendy interieur.

Geen in een trendy interieur bij Jansen Totaal Wonen

Geel in een landelijk interieur

In een landelijk interieur komt de kleur geel niet in een felle tint voor. Vooral de pastelkleuren en met grijs gemengde tinten geel worden gebruikt. Dit geeft een rustig en sfeervol effect op het interieur.

Geel in een landelijk interieur bij Jansen Totaal Wonen

Geel in een modern interieur

Bij een modern interieur kan de kleur geel eigenlijk niet missen. Vooral een okergeel of mosterdgeel wordt veel gebruikt in deze stijl. Van kleine accenten geel tot gedurfde vlakken. Bij een modern interieur is het allemaal mogelijk!

Geel in een modern interieur Jansen Totaal Wonen

Geel in een tijdloos interieur

In een tijdloos interieur wordt er misschien iets minder vaak gebruikt gemaakt van de kleur geel. Maar het is nog steeds prachtig om het te gebruiken. Net zoals bij een landelijk interieur zal de kleur geel bij een tijdloos interieur zacht zijn. Zo geeft geel toch nog het accent maar is het niet té opvallend.

Geel in een tijdloos interieur Jansen Totaal Wonen

Geel in een industrieel interieur

In een industrieel interieur is het geel een mooie aanvulling op de stoere en robuuste elementen in het interieur. Geel past namelijk perfect bij materialen als hout, staal en leder. Wat dacht je bijvoorbeeld van een geel kussen op een lederen bank?

Geel in een industrieel interieur

Ook zo vrolijk geworden van geel? Bekijk hier dan al onze gele producten of kom langs in onze showroom en laat je inspireren!